Jeśli nie możesz skorzystać z wcześniej zakupionej dodatkowej przestrzeni dyskowej, najprawdopodobniej jest to związane ze statusem subskrypcji CapCut Pro lub CapCut Teams. Wszystkie pakiety aktualizacji pamięci masowej o pojemności 100 GB i 1000 GB są połączone bezpośrednio z aktywną subskrypcją Pro lub Teams. Nie działają samodzielnie.
📍 Jeśli Twoja subskrypcja jest aktywna, ale pamięć pozostaje niedostępna, skontaktuj się z naszym zespołem pomocy technicznej lub uzyskaj pomoc.
Ważność pamięci jest powiązana z Twoją subskrypcją
Zakupiona dodatkowa pamięć masowa ma ten sam okres ważności, co plan CapCut Pro lub Teams. Oznacza to, że pamięć masowa wygaśnie w tym samym czasie, w którym wygaśnie Twoja główna subskrypcja. Jeśli Twoja subskrypcja Pro lub Teams została zakończona, dodatkowa pamięć masowa automatycznie stanie się niedostępna - nawet jeśli sam pakiet pamięci masowej wydaje się mieścić w pierwotnych ramach czasowych.
W takim przypadku magazyn nie jest usuwany, ale jest tymczasowo zamrożony.
A jeśli jeszcze nie wygasł?
Jeśli wydaje się, że Twój pakiet pamięci nie wygasł, ale nadal nie możesz go użyć, sprawdź, czy Twoja subskrypcja CapCut Pro lub Teams jest nadal aktywna. Wygasła lub anulowana subskrypcja uniemożliwi dostęp do wszystkich dodatkowych korzyści związanych z przechowywaniem.
Możesz zweryfikować swój status subskrypcji w sekcji subskrypcji lub rozliczeń w ustawieniach konta, w zależności od używanego urządzenia.
Jak ponownie aktywować pamięć masową
Aby odzyskać dostęp do wcześniej zakupionej przestrzeni dyskowej, po prostu odnów subskrypcję CapCut Pro lub CapCut Teams. Po pomyślnym ponownym aktywowaniu subskrypcji dodatkowa pamięć masowa również zostanie automatycznie przywrócona.